divendres, 18 de juny del 2010

Darreres notícies del Baix


Volíem destacar breument algunes notícies:
20 - J
A nivell polític - social aquest cap de setmana el Baix Llobregat viurà una segona ronda de consultes per la independència.
En aquesta ocasió les poblacions que aquest proper diumenge estan convocades a la consulta són:
Sant Boi de Llobregat
Olesa de Montserrat
Cornellà de Llobregat
St.Feliu de Llobregat
Espluges de Llobregat
+ info a les següent informació:
Si les consultes haurien de ser un tema d'interés i informativament parlant els mitjans en fan poc cas, menys en fan de les plataformes ciutadanes per aturar segons quins plans urbanístics.
Plataforma Aturem l'Angla
És una plataforma per aturar la creació d'una urbanització enmig del bosc de St.Climent de Llobregat i que passa per enmig del Camí Ral, un bé històric del poble.
Ja han fet vàries reunions informatives i tenen un grup al facebook. Des d'aquí els hi desitgem sort.
(Com sempre determinats plans urbanístics dubtosos segueixen posant en perill determinats espais patrimonials i naturals de la Comarca)
Ràdio St.Boi fa 30 anys i altres notícies santboianes...
L'actualitat santboiana no para:
Amb el lema "30 anys amb tu" Ràdio St.Boi ha iniciat els actes per celebrar les tres dècades d'emissora municipal. Un dels primers actes ha estat patrocinar el concert del passat dia 21/05 de la Festa Major del Cantautor Joan Isaac.
El passat dia 13 s'obria el nou Hospital General Germans St.Joan de Déu de St.Boi, una nova infraestructura molt important que donarà cobertura de servei no només als santboians sinó a altres ciutadans dels pobles veïns.
També cal destacar que durant el primer cap de setmana es va celebrar la tradicional festa romana del "Ludi Rubricati" i aquest passat dia 17 va acollir una trobada en defensa dels rius i deltes.
Atacs a l'església de la Colònia Güell
La darrera notícia que citem en aquest post és francament lamentable.
Segons informa l'Agència EFE i que també es fa ressó el portal comarcal de notícia Llobregat Media, uns desconeguts en els darrers dies han produït destrosses en les vidrieres del temple. També informa que uns encaputxats varen intentar cremar la porta de la casa del capellà.
Un servidor que viu prop de l'església citada confessa que amb l'enrenou i la multitud de gent dels dos darrers capsdesetmana degut als actes de la festa Major no havia tingut constància de tal notícia. Considero totalment lamentable que algú perdi el temps intentant fer la gamberrada d'intentar destruir un monument que tot i la restauració actual, ha patit i pateix moltíssims danys.
Aquí teniu l'enllaç de la notícia:
**Per acabar:
Volia destacar que a la xarxa sovint es troben blocs, fotoblocs, grups de facebook i pàgines web molt treballades que parlen del patrimoni i de la història de la comarca o d'algun municipi en concret. Volem destacar la següent pàgina per què ens sembla força treballada: http://historiaesparreguera.blogspot.com/
També desitjar-vos des d'aquí ara que comença el període de Festes Majors i cicles de concerts de la comarca que els gaudiu: Festes de Barri de Ciutat Cooperativa -Molí Nou- St.Boi, Festes de St.Joan Despí, Cicle de Concerts de la Cripta Gaudí de la Colònia Güell, Festival Teatre al carrer de Viladecans, Festival Gong de Collbató, etc...
*Per ambientar-vos en l'ambient de Festes Majors també us convido a visitar la següent galeria d'imatges del 2009, de la Trobada de gegants a la Colònia Güell: