dijous, 24 de març del 2011

El camí ral de Sant Boi

Aquests últims dies he redescobert un video que en el seu dia es va emetre en l'espai "El medi Ambient" de Tv3. Parla del treball de diverses entitats i ajuntaments per recuperar el vell camí ral que unia Sant Boi de Llobregat amb altres poblacions. Una gran feina de recuperació d'un espai que gairebé s'havia oblidat.
Aquí teniu l'enllaç:
http://www.tv3.cat/3alacarta/videos/3424850
Però en aquest cas, hem volgut penjar en aquest post el video del company blocaire Xavier Sánchez, un video francament molt treballat.

Citilab a la Colònia Güell


El primer cap de setmana de febrer es va presentar a la Colònia Güell al Centre Sant Lluís el projecte Citilab per la Colònia Güell. De fet, segons els organitzadors era una primera pressa de contacte amb els veïns de la Colònia per engrescar-los a utilitzar les eines que aquesta fundació posa a l'abast dels ciutadans. I que es pretenia amb la reunió? Es pretenia que tota aquella entitat, grup, associació o persona a títol individual que vulgui fer un projecte de recerca personal, històrica, patrimonial sobre la pròpia Colònia, se'ls volia informar que la fundació de Cornellà Citilab els podia ajudar amb les eines tecnològiques (informàtiques) necessàries.

La veritat, avui en dia la unió dels termes tecnologia, informàtica i Patrimoni i Història encara costa de lligar una mica. La idea és bona. Però també és cert que en el món que vivim no calen només bones eines, cal també idees i sobretot temps. Temps que no sempre és fàcil trobar i menys de forma altruïsta.
No vull ser negatiu. Espero que tot plegat sigui l'inici d'una bona col·laboració.