dissabte, 31 d’octubre del 2009

La premsa del Baix



El Baix Llobregat fa temps que està mancat d'una ràdio - televisió comarcal atractiva que serveixi de plataforma per fer arribar l'actualitat i la informació local i comarcal d'una forma més ràpida als ciutadans.


La comarca té una llarga tradició en petites publicacions que han intentat cobrir la manca d'un rotatiu potent. El setmanari Aquí o El suplement El FAR encartat dins El Periódico de Catalunya. També hi ha una llarga tradició de petites publicacions locals i supra locals que cobreixen informativament alguns pobles de La Comarca. El Baix Llobregat Nord té un apartat especial dins El Regió 7.

Les dificultats legals per obrir nous canals, tot i l'adveniment de la TDT, dificultaran en el futur la creació de nous canals comarcals i les televisions locals tenen els dies comptats.

Afortunadament des de fa un cert temps, tal i com hem comentat en aquest blog, som admiradors del portal digital de notícies Llobregat Media, ara per ara la millor iniciativa comarcal a nivell periodístic. Per això hem proposat que Llobregat Media pugui entrar com a nominat en la VI edició dels Premis de Reconeixement Cultural del Baix Llobregat.


També volia destacar una nova iniciativa que vol cobrir l'espai informatiu a nivell de publicació en paper. És "La premsa del Baix", un nou rotatiu bimensual, que recull en paper bona part de les notícies que s'han publicat en el portal Llobregatmedia. Pot ser una bona opció per fer arribar la informació comarcal a totes aquelles persones que no tenen accés encara a les noves tecnologies. Lamentablement la distribució d'aquest nou rotatiu encara és pobre i només es pot trobar en alguns punts i pobles molt concrets. Esperem que pugui créixer i que si realment aspira a ser un rotatiu comarcal hauria d'arribar al màxim de pobles de la comarca.

Tot i que també es pot baixar en pdf des del següent enllaç:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada