divendres, 22 de maig del 2009

El riu també és Història...




Reinvindicar el riu com element patrimonial i històric és quelcom que en altres contrades com a les Terres de l'Ebre o al Segre estan acostumats. El Baix Llobregat ha viscut durant molts anys d'esquenes al riu que dóna nom a la comarca. Per tant des d'aquí volem reinvindicar que el Llobregat com a riu que també és sinònim d'Història...
Amb barca per anar a St.Boi:
La foto de la barca m'ha semblat molt curiosa: La foto correspon a l'any 1853. El Dr Antoni Pujadas i Mayans acompanya a 12 malalts mentals a Sant Boi. Els havien expulsat d'un centre que hi havia al carrer Canuda. Durant els anys 1853- 1854 el Dr.Pujadas faria una tasca impressionant el món de l'assistència sanitària i dels malalts mentals i seria l'artífex responsable que es fundés a Sant Boi el famós psiquiàtric. Tristament, cal dir, que la seva tasca no va ser prou reconeguda per ningú del seu temps i el Dr.Antoni Pujadas va morir pobre, amb deutes i sense roba. La seva valentia el va portar, fins i tot a creuar el Llobregat amb barca, impensable en els nostres temps per ajudar als més desafavorits.
Des d'aquí recomenen la lectura del blog de Joan Vendrell i Campmany un bloc que és un prodigi i pou d'història per entendre personatges com el Dr.Pujadas.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada