2017

2017: Un desig...M'agradaria que es publiqués una antologia d'autors (vells i nous) del Baix Llobregat. Les lletres també són el testimoni i la memòria d'una comarca i sovint ens n'oblidem.

Nou programa!

Els dilluns a Esplugues Televisió (Etv) parlen de Patrimoni del Baix Llobregat...

divendres, 22 de maig de 2009

No només carreteres

Hi ha comarques que han estat trepitjades per la història. Hi ha comarques que durant molts anys no han tingut consciència de comarca. El Baix Llobregat sempre ha estat una terra de pas a la gran capital i durant segles això ha repercutit en la seva història. Ha sigut terra de migracions i canvis, d'una rica agricultura, ara la baixa, a ser una comarca de carreteres, vies fèrres, urbanitzacions, barris d'extraradi i polígons.
Durant molt de temps la gent de la pròpia comarca ha viscut d'esquena al seu llegat literari, cultural, patrimonial. En els darrers anys, gràcies a la feina de consorcis, com el Consorci de Turisme del Baix Llobregat han intentat canviar la imatge anti-cultural i anti-turística de la pròpia comarca.
Des del primer dia que vaig crear el meu blog Nàufragiobrer vaig penjar algún apunt i alguna crònica de l'àmbit més local. Un dia vaig pensar que potser aquests apunts i descobertes valdria la pena que tinguessin el seu espai propi, i per això, avui, en ple esclat pre-estiuenc de festes i fires locals, obro aquest espai. La meva pròpia ignorància comarcal m'hi ha portat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada