dilluns, 15 de juny del 2009

Tot comentant notícies...(portals que recomenem!)

Breument volia comentar uns apunts d'actualitat:

*Infraestructures: La T1 de l'Aeroport d'El Prat serà notícia aquest dimecres per la seva posada en marxa. La infraestructura és importantíssim per modernitzar l'aeroport de tot un país com és Catalunya. Però també hi ha una vessant que no sortirà tant a les notícies que és la vessant del seu impacte ambiental i sobretot sonor pels veïns dels pobles propers, sobretot pels de l'urbanització de Gavà Mar.
*30 agents turístics han visitat el Baix Llobregat: és una notícia important ja que ja és hora que es potenciï la comarca com a reclam turístic cultural i de qualitat i sobretot de proximitat buscant un turisme que apreciï la proximitat amb Barcelona i facilitat de transports que ofereix la comarca. Tant debò doni fruits i no es quedi només amb això: una visita.
*El Santboià Pau Gasol guanya l'anell de la NBA: realment és un exemple d'èxit, de bon treball i d'esforç i sobretot com a persona per arribar on ha arribat. És increïble pensar que algú que només fa uns anys havia sorgit de la cantera dels equips locals com el Llor de Santboi o el Bàsquet Cornellà per passar al FCBarcelona hagi arribat tan lluny. Realment un exemple.

**Aquestes només són algunes de les tres notícies que he pogut llegir del portal...
http://www.llobregatmedia.com/
Ara per ara el millor portal de notícies que té la comarca del Baix Llobregat.
Actualitat, notícies, agenda, videos, articles d'opinió...
Un portal que val molt la pena...

Ara també és temps de revetlles i festes majors. Ha sigut la festa major de Cornellà, ara ho serà d'allà on visc, la Colònia Güell i també de Sant Joan Despí. Potser falta a nivell comarcal un portal d'informació cultural. Sovint no és fàcil informar-se de l'actualitat comarcal més enllà d'algún correu d'alguna entitat o d'alguna informació local.
Tot i així hi ha algún portal on es poden consultar algunes activitats...
http://llobregat.info/centre/
http://www.turismebaixllobregat.com/oci/index.asp?Lang=CT&vT=

Potser valdria la pena que algú es plantegés la posibilitat de crear un portal d'informació cultural de la comarca. Només és una idea.
Més enllà de Llobregat Media que és èxit que existeixi, estem mancats d'uns mitjans que apropin la informació comarcal als seus veïns i veïnes. Esplugues Tv-Llobregat Tv fa més aviat de tele local; Viladecans Tv va desaperèixer i les ràdios que hi han fan més una funció local.

Per això, en uns temps on tot és globalitzat, i sovint és més fàcil saber que passa a l'altre costat del món que al costat de casa, cal potenciar els mitjans locals.
Per això, la importància que existeixin portals com Llobregat Media, bàsics per fer-nos arribar la informació local tot utilitzant la xarxa com a nou espai per apropar-nos al nostre àmbit més immediat que és la nostra comarca.