dilluns, 12 d’octubre del 2009

Només...(versos de Joana Raspall)


Tot i passant-hi,
els camins de la vida
no sé on menen.

*

Se m'encaraven
les penes com lleones;
ara són manses.

*

La veu se'm nua
i per no lamentar-me'n
encara canto.


Joana Raspall (Barcelona, 1913)

Escriptora molt vinculada a Sant Feliu de Llobregat

+info a...


Últims dies per presentar candidatures pels Premis comarcals...Aquest mes s'acaba el termini per presentar candidatures que puguin optar a la VI edició dels Premis de Reconeixement Cultural del Baix Llobregat.

Uns premis impulsats pel Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat que reconeixen la vàlua i l'esforç en diferents categories de persones i entitats de la nostra comarca.

Trobareu més informació i la fitxa per presentar candidatures a...

http://llobregat.info/centre/

¿Cristòfor Colom de Sant Boi?En el dia que l'almirall Cristóbal Colón va descobrir les Amèriques un 12 d'Octubre, m'he trobat tot navegat un article que va sortir a La Vanguardia ara fa un parell d'anys on un historiador, en Jaume Codina, historiador de Sant Boi, que va morir tot just fa un parell d'anys, va deixar inèdit un rigorós estudi que deixar entreveure un origen català de l'almirall més famós de la història. No només això sinó que a més a més deixa entreveure que podia ser santboià! El seu fill, Jordi Codina, afirma que, després d'anal·litzar les obres pòstumes del seu pare, justament en l'obra pòstuma hi ha investigacions que així ho afirmen.


La notícia no té "desperdici"...


Vaja, que m'ha cridat tant l'atenció i m'ha fet tanta gràcia que no me n'he pogut estar de penjar-ho en aquest blog.
Conclusió: Cristòfor Colom, català i de Sant Boi. Increïble!

Qui Hi Ha?

Aquest grup de música que barreja els sons tradicionals amb la música celta i amb altres estils són una autèntica sorpresa. Els vaig descobrir en la darrera edició de les Festes de la Mercè i em vaig assabentar que eren de Sant Boi. Realment toquen molt bé i encara s'estan obrint camí. Una troballa d'un grup amb arrels al Baix Llobregat.

BARREJANT Sant Boi

Barrejant és un encontre multicultural. És un festival on es barregen diverses tradicions i entitats i on el carrer és l'emplaçament perfecte per disfrutar tal encontre. Aquestes imatges corresponen a l'edició de fa dos anys. L'última edició es va celebrar aquest passat primer cap de setmana d'octubre.

Ja està apunt la IXª Festa del Modernisme de la Colònia Güell

Ja està tot apunt per la novena edició de la Festa del Modernisme de la Colònia Güell.
Serà els propers dies 16 - 17 i 18 d'Octubre.
Podeu descarregar tot el programa d'actes i activitats al portal de l'Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló:
http://www.santacolomadecervello.org/agenda/octubre/fmodernisme09/festamodernisme09.htm

I al mateix temps destacar que el portal de notícies Llobregat Media també se n'ha fet ressó del que serà la propera festa:
http://www.llobregatmedia.com/Actualitat-Comarcal/llm_cultura/2988.html