dimarts, 19 de gener del 2010

L'any 2009 segons Lletres i Paisatges...


El dia 28 de gener, aquest bloc, Lletres i Paisatges del Baix Llobregat complirà 8
mesos que es posar en marxa.
Aquest bloc va néixer amb la voluntat de tenir un espai propi i diferenciat de Nàufrag i Obrer per parlar de temes de caràcter més local, comarcal i evidentment cultural.
Aquest ha sigut i és un bloc absolutament humil. Sense gaires pretensions, ni visites ni descàrregues.
Aquest és un bloc temàticament limitat i un servidor després de gairebé 8 mesos, només té clar que l'objectiu és anar-hi penjant cosetes, si més no, estaria bé poder arribar a un any de blog.
Durant aquest temps, del que hem sento més cofoi, és haver pogut penjar poemes d'autors vius i morts de la nostra comarca. Comarca que desgraciadament mai ha cuidat ni valorat prou el seu patrimoni literari, potser perquè mai ha sigut conscient, a diferència del patrimoni paisatgístic i arquitectònic, que la feina de determinats autors i poetes que ens han precedit també hauria de ser excusa per fer-ne estudis i antologies i no deixar-los arraconats com autors de segona divisió.
Durant el passat 2009...
hem fet alguns apunts culturals i d'actualitat parlant de la Comarca
i resaltant la diversitat de propostes culturals
com el següent post:
Tot i que no són masses hem escrit una quinzena de post parlant d'autors vius i morts de la comarca i un dels darrers, que m'ha fet una il·lusió especial ha sigut el dedicat aquestes passades festes a Narcís Lunes i Boloix, perquè tal i com indica el cognom era cosí-germà del meu avi patern i això sempre fa gràcia i molt més quan el pobre poeta ja ha caigut lamentablement en l'oblit. El post en qüestió dins la secció Autors i lletres era el següent:
També ens hem fet ressó d'algunes efemèrides, fires i festes locals com el Ludi Rubricati de St.Boi o la Festa del Modernisme de la Colònia Güell...
També hem fet algún breu apunt de caràcter històric en les seccions hemeroteca, Història-Memòria i Patrimoni i hem fet algún breu apunt sobre Espais Naturals. D'aquests apunts en destaquem els dos següents:
També, tot i aquest blog no tenia l'objectiu bàsic de ser reivindicatiu, hem fet escrit algun que altre nota reivindicativa o de solidaritat com:
El tema musical (secció unes notes+videoteca) tampoc no ha sigut un dels prioritaris del bloc però puntualment hem fet algun descobriment musical com els Redbanner de Molins de Rei o els Qui hi ha de St.Boi:
I finalment tot i que no hem fet gaires apunts en el món dels blocs del Baix Llobregat si que volem recordar un dels primes apunts d'aquest bloc recordant la trobada blocaire i feisbucaire de St.Boi. Trobada que aquest 2010 esperem que es repeteixi, si és possible amb més difussió i participació i també seria desitjable que en el món de la Xarxa i dels blocs del Baix es fes una trobada a nivell comarcal. Tot plegat va quedar resumit en ...
COM DIC SOTA LA CAPÇALERA DE BLOG, SI MÉS NO, DURANT UN TEMPS MÉS,ESPERO PODER SEGUIR MOSTRANT PETITS DESCOBRIMENTS D'UNA COMARCA.