divendres, 16 d’octubre del 2009

Joan Maragall serà un dels convidats de la IXª Festa del Modernisme...


La IXª Festa del Modernisme de la Colònia Güell ja té apunt tota la maquinària per obrir aquest cap de setmana (dies 17 i 18 d'Octubre) una nova edició que tindrà com a eixos principals l'any Albéniz, el centenari del Centre d'Esports Eusebi Güell, els fets de la setmana tràgica i com a convidat de la festa, Joan Maragall.

Eusebi Güell conversarà amb el poeta Joan Maragall sobre la greu situació que ha portat el país a la setmana tràgica i intercanviaran impressions culturals, intel·lectuals i polítiques. Aquest intercanvi d'impressions serà davant de la Masia Can Soler de la Torre, la casa pairal dels Güell, a la seva colònia.

Recordem que Joan Maragall i Godina (Barcelona 1860 - 1911) fou un destacat i influent intel·lectual i poeta.
Com que ens agrada la poesia marinera, hem escollit un fragment del poemari Enllà de 1906.

Una a una, com verges a la dansa,
entren lliscant les barques en el mar;
s'obre la vela com una ala al sol,
i per camins que només ells veuen
s'allunyen mar endintre...

Oh cel blau! Oh mar blau, platja deserta,
groga de sol! De prop el mar te canta,
mentres tu esperes el retorn magnífic,
a sol ponent, de la primera barca,
que sortirà el mar tota olorosa.
Joan Maragall, fragment V d'Enllà, 1906.
+info Joan Maragall a...
+info IXª Festa del Modernisme Colònia Güell

Promo de...VI Premis de Reconeixement Cultural del Baix Llobregat

Vet aquí la promo de la VIª edició dels Premis de Reconeixement Cultural del Baix Llobregat.

Festivals de Tardor al Baix: festival Croma de Viladecans...


El passat dia 9 d'Octubre va iniciar-se el festival musical Croma, incorporat en la programació estable del Teatre Atrium de Viladecans. Des del mes d'octubre i fins el 27 de Novembre diversos cantants, cantautors i músics omplirana la Sala de l'Atrium. Jazz, pop, cançó es donaran cita en aquest certàmen...Destacats artistes ompliran la cartellera com el dia 13 de novembre els Manel i el 27 de novembre, Noa, la cantant isrealiana, tancarà el certàmen.

+info a la notícia de Llobregat media:


(en el post, una de les imatges utilitzades como logotip els darrers anys)

Cap de setmana de bolets i bicicletada popular




Aquest cap de setmana (17 - 18 d'octubre'09) ve carregat de multíples activitats lúdiques i culturals arreu de la comarca del Baix Llobregat.
Estem en època de bolets , la febre boletaire va portar a Santa Coloma de Cervelló a crear el grup micològic "La Roca Dreta".
Aquest cap de setmana celebren la XIV boletíada, que ve a ser com una trobada d'aficionats boletaires amb conferències, sopars, balls, degustacions i el més important, la gran trobada matinera a les 6h del matí del dia 17 per anar buscar bolets.
També aquest proper diumenge 18 d'octubre es durà a terme la bicicletada popular per la llera del Riu Llobregat.
Recorregut de 17 km des de les 10h del matí sortida estació FFCC de la Colònia Güell fins a les 11.00h arribada al Parc Nou d'El Prat de Llobregat.
+info a:

Can Dimoni


Les llacunes de Can Dimoni es van formar als anys 70 arran de l'extracció d'àrids. Està situada a la zona de la Marina de Sant Boi, per sota de l'autopista.

Sant Boi de Llobregat sempre ha reivindicat la conservació ambiental d'aquesta zona. S'ha demanat sempre que Can Dimoni sigui un espai protegit. Aquest és un petit espai natural de la comarca del Baix Llobregat que podria ser declarat espai d'interès natural i zona especial de protecció d'aus. Els programes ambientals del Delta del Llobregat preveuran aquesta històrica reivindicació de Sant Boi de Llobregat.
+info a...
+fotos i info a...