dijous, 5 de març de 2015

Cornellà mata

Sempre fa goig saber que des de la comarca del Baix Llobregat segueixen sorgint iniciatives, autors i llibres que val la pena comentar. El col·lectiu Autors de Cornellà creat fa pocs anys per potenciar la literatura i la lectura a la ciutat de Cornellà va presentar el passat 24 de febrer a la sala d'actes del Castell el seu tercer llibre col·lectiu editat amb el suport del consistori local.
Agafant com a punt de partida un mateix espai com han fet altres llibres del gènere negre-criminal com "Madrid mata" o "Barcelona mata", els autors han farcit un llibre carregat d'una dotzena de relats tots amb tons i històries molt diferents dins el gènere negre-políciac però que tenen en comú la mateixa ciutat. Fins i tot un personatge està inspirat amb el nom de l'alcalde Balmón. Recomenable!

Llibre de relats.

Ediciones Gràfiques Rey S.L.
Cornellà de Llobregat, gener de 2015
ISBN: 978-84-87543-06-7

En el llibre hi trobareu: Jorge Gamero, Josep Nadal i Tuset, Empar Fernández, Daniel García Giménez, Lucinda Estruga Laporta, Francesc Xavier Simarro Montané, Xavier Borrell, Montserrat Galícia, Vicente Corachán Salinas, Griselda Martín Carpena, Margarita Espuña i l'Iván Humanes. El pròleg l'ha escrit l´Ignasi Doñate i Sanglas, president de l'Avenç de Cornellà


Can Castells Centre d'ArtHi ha interessants Centres d'Art al Baix Llobregat que ofereixen no només exposicions i activitats sinó també formació. A Sant Boi de Llobregat hi ha Can Castells (edifici conegut també en el seu dia per haver ubicat la biblioteca de Sant Boi).
Sovint ens quedem amb la idea que les exposicions més interessants d'art només es fan les grans ciutats, o en el cas català, sembla que tot hagi de passar per Barcelona. Fora de la capital podem trobar des de l'àmbit local centres que comencen a programar retrospectives no només destacables sinó també d'artistes importants i consagrats.

La programació de Can Castells aquest 2015 ha destacat per la interessant retrospectiva "Guinovart: Innocència i llibertat" dedicada a la figura desaperaguda de Guinovart. En el mateix centre podem trobar en altres sales més petites exposicions dedicades a artistes locals més emergents però amb una carrera prou potent. Aquest hivern hem pogut gaudir de la proposta de la il·lustradora Raquel Gu (Raquel Garcia Ulldemolins) amb l'exposició "Què dius?" una curiosa visió de la comunicació entre les persones que ha convidat als espectadors a fer una reflexió sobre el paper del llenguatge, de les emocions i de la comunicació en la nostra vida quotidiana.


El proper 7 de març s'obrirà una nova mostra fins el 25 d'abril titulada "Cos propi. La política del cos".
Aquesta mostra que inclou obres de múltiples autors de l'art contemporani és un projecte d'educació expandida sobre com s'ha anat transformant al llarg de la història la relació entre cos, poder i veritat. 

Tota la informació en aquesta pàgina: Can Castells

Rubrifolkum

Més enllà de Festivals consolidats i històrics com l'Altaveu, Sant Boi també és terra d'altres festivals i aquest mes de març, a partir del dia 7, arriba una nova edició del RubriFolkum. Enguany celebrant el 5è aniversari!

Tota la informació amb la programació del 2015 aquí