divendres, 2 d’abril del 2010

Les Passions del Baix (III)


Tercera i darrera entrega del que hem anomenat "Les passions del Baix". El video seleccionat és d'un programa anomenat "El que queda del dia" i un servidor no ha pogut esbrinar ni de quina temporada ni a quina televisió (local suposem) emetien aquest reportatge.(És el que té youtube. Molts videos penjats però no sempre la informació dels mateixos és gaire bona)
El més important és un video divertit i amè per introduir-nos a la Passió d'Esparreguera. Una de les més antigues i tradicionals i al mateix temps més impressionants. Un servidor hi va anar fa molts anys i en guarda un bon record. De fet recordo que era molt maratonià. Gairebé durava tot el dia. Tot una experiència no ser si dir-ne religiosa o teatral.
Penso que aquest video podria ser un bon homenatge a tot l'esforç que fan els actors/actrius i equip tècnic i que com hem dit en un post anterior demostren l'empenta i la força d'aquestes tradicions i del teatre amateur.

Les Passions del Baix (II)


Segona entrega de la sèrie que hem anomenat "Les passions del Baix".
De fet es tracta d'un video del programa Batecs de Tv3. No havia sentit mai ha parlar d'aquest programa i tampoc tinc clar de quina temporada és. Però és un bon reportatge de l'empenta i tradició de la Passió d'Olesa de Montserrat.

Les Passions del Baix (I)


La Passió de Molins de Rei (amb text del poeta citat en aquest bloc Mateu Janés i Duran)és de les menys conegudes, segurament també perquè és de les més "modernes". A diferència de les tradicionals Passions d'Olesa i Esparreguera, a Molins la posta en escena és transgressora, però no per això el muntatge deixa de ser interesant.
El següent fragment és el llarg monòleg de Judes.
Un video per reivindicar la força i la tradició teatral dels grups amateurs del Baix Llobregat.

La setmana Santa al Prat de Llobregat

SETMANA SANTA AL BAIX LLOBREGAT

El tòpic diu que la Setmana Santa i les seves processons no es viuen amb tanta intensitat a Catalunya que a la resta d'Espanya. Potser és cert, però també és cert que arreu de Catalunya des de fa temps hi ha tradicions ben arrelades: via crucis, la dansa de la mort de Verges, les Passions, els Armats de Mataró i també les processons. Al Baix Llobregat una de les més conegudes és la de St.Vicenç dels Horts. A d'altres poblacions com a St.Boi de Llobregat també es duen a terme. El video seleccionat per il·lustrar aquestes processons de Setmana Santa al Baix Llobregat és el d'una cofraria d'El Prat.(El video és de fa un parell d'anys i el muntatge fotogràfic està molt bé i serveix d'homenatge per aquells que conserven aquestes tradicions a la nostra Comarca)