dissabte, 20 de febrer del 2010

L'Ateneu Santboià




"Més de 100 anys d'història no s'esborren fàcilment"
Aquest és un dels lemes que els santboians han reivindicat.
Una entitat més que centenària, que juntament amb Cal Ninyo i l'Ateneu familiar, forma part de la història i el patriomoni d'un municipi no pot anar-se a norris per culpa de l'especulació i la mala gestió.
Durant molts anys pels joves de la comarca varen conèixer l'Ateneu per l'edifici que s'havia reutilitzat com a discoteca (El Jardí, Impacto, el Cel) sota diferents noms.
No sóc santboià i no conec a fons el tema però sóc conscient que als darrers anys hi hagut una lluita per part d'alguns col·lectius per evitar el deteriorament constant de l'edifici i per reivindicar la importància de conservar un dels símbols locals.
Just ara, el 24 de febrer de 2007, ara fa tres anys sota el lema "L'Ateneu es queda al poble" centenars de persones varen manifestar-se per diversos carrers fins arribar a l'Ajuntament on es va llegir un manifest i demanar que es posés fre a les diverses operacions immobiliariès.
3 anys després la darrera notícia ha sigut que per diverses causes s'ha hagut d'enderrocar una part de l'edifici.
La notícia positiva serà que després de molt de temps l'edifici tornarà a acollir regularment activitats vinculades amb el poble. El proper 13 de març hi ha programat el VIIè Festival Heavy.
+info a:
Des d'aquí ens alegrem que un edifici tan maltractat com l'Ateneu Santboià, de moment, pugui continuar acollint activitats. Realment seria bo que hi hagués un pla de rehabilitació urgent per, mai millor dit, rehabilitar-lo i integrar-lo en la vida social santboiana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada