divendres, 5 de juliol de 2013

#SomBaixLlobregat

                                 #SomBaixLlobregat

La comarca del Baix Llobregat ha sigut sempre un territori que per múltiples factors no sempre ha sigut conscient de la seva autèntica identitat històrica. Durant més de 30 anys diverses entitats han treballat perquè la gent d'arreu d'aquest territori, tan a nivell local com a nivell comarcal conegui la seva geografia, història, costums, etc
El Baix Llobregat és un territori amb múltiples ferides: el propi riu separa els pobles d'una banda i d'una altra, carreteres, autovies, línies ferrocarril i Ave...Això ha fet que el treball d'entitats com el Consell Comarcal, el Centre d'Estudis Comarcals i diferents consorcis han ajudat a cohesionar serveis i municipis sota un mateix paraigua.

Ara un avant-projecte de llei del Departament de Governació pretén amb una nova llei de governs locals ressuscitar l'antiga Àrea Metropolitana de Barcelona. La crisi econòmica i política ha posat al descobert la necessitat de renovar les administracions per adequar-se als nous temps. A Alemanya un land pot tenir fins  a 6 nivells d'administració i treballen en perfecte cooperació. Poc se n'ha parlat d'aquesta nova llei dels governs locals de la Generalitat. Evidentment tota nova llei si serveix per millorar la gestió del territori perfecte! Però fa poques setmanes han saltat totes les alarmes quan se sabut que entre altres canvis i podria haver la supressió de comarques i per la part que ens toca la supressió de la comarca del Baix Llobregat que la major part de pobles quedaria integrats en una suposada nova Àrea Metropolitana.
Evidentment el tema encara no s'ha esbombat prou perquè és un avant-projecte però és sospitós que aquest passat 25 de juny s'havia anunciat un comunicat de premsa per part d'entitats com el Centre d'Estudis Comarcals defensant la integritat de la Comarca i gairebé (a excepció d'algún mitjà digital comarcal) poc se n'ha dit ni a Tv3, ni a cap Ràdio ni a cap mitjà de premsa.
Per segons qui encara deuen pensar que som la Perifèria del cap i Casal i d'aquí 4 dies serem simplement metròpoli i poca cosa més.
Fins ara si em preguntaven d'on era...podia dir: Sóc del Baix Llobregat!
Potser d'aquí uns mesos haurem dir: Sóc de la metròpoli! De què? De l'Àrea Metropolitana...Aaah!!
**********************************************
El CECBLL dins la seva declaració entre altres propostes diu el següent:
"Proposem l’adscripció de tot el Baix Llobregat a l’AMB, sempre que es reconegui, dins de la seva estructura, un òrgan polític i administratiu propi d’àmbit comarcal que possibiliti el suport i la impulsió d’accions de cooperació entre els municipis que respongui a la tradició de mancomunar esforços."
************************************************
ENLLAÇOS - RECULL PREMSA:
Notícia Nació Digital
http://www.naciodigital.cat/noticia/56135/freedom/for/baix/llobregat
Nota de premsa del Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat
http://bit.ly/14uk1PJ
EL BAIX.CAT
http://bit.ly/11J9PnZ
I també a El Baix.cat:
http://bit.ly/12qHaQ5

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada