dimarts, 19 de gener del 2010

L'any 2009 segons Lletres i Paisatges...


El dia 28 de gener, aquest bloc, Lletres i Paisatges del Baix Llobregat complirà 8
mesos que es posar en marxa.
Aquest bloc va néixer amb la voluntat de tenir un espai propi i diferenciat de Nàufrag i Obrer per parlar de temes de caràcter més local, comarcal i evidentment cultural.
Aquest ha sigut i és un bloc absolutament humil. Sense gaires pretensions, ni visites ni descàrregues.
Aquest és un bloc temàticament limitat i un servidor després de gairebé 8 mesos, només té clar que l'objectiu és anar-hi penjant cosetes, si més no, estaria bé poder arribar a un any de blog.
Durant aquest temps, del que hem sento més cofoi, és haver pogut penjar poemes d'autors vius i morts de la nostra comarca. Comarca que desgraciadament mai ha cuidat ni valorat prou el seu patrimoni literari, potser perquè mai ha sigut conscient, a diferència del patrimoni paisatgístic i arquitectònic, que la feina de determinats autors i poetes que ens han precedit també hauria de ser excusa per fer-ne estudis i antologies i no deixar-los arraconats com autors de segona divisió.
Durant el passat 2009...
hem fet alguns apunts culturals i d'actualitat parlant de la Comarca
i resaltant la diversitat de propostes culturals
com el següent post:
Tot i que no són masses hem escrit una quinzena de post parlant d'autors vius i morts de la comarca i un dels darrers, que m'ha fet una il·lusió especial ha sigut el dedicat aquestes passades festes a Narcís Lunes i Boloix, perquè tal i com indica el cognom era cosí-germà del meu avi patern i això sempre fa gràcia i molt més quan el pobre poeta ja ha caigut lamentablement en l'oblit. El post en qüestió dins la secció Autors i lletres era el següent:
També ens hem fet ressó d'algunes efemèrides, fires i festes locals com el Ludi Rubricati de St.Boi o la Festa del Modernisme de la Colònia Güell...
També hem fet algún breu apunt de caràcter històric en les seccions hemeroteca, Història-Memòria i Patrimoni i hem fet algún breu apunt sobre Espais Naturals. D'aquests apunts en destaquem els dos següents:
També, tot i aquest blog no tenia l'objectiu bàsic de ser reivindicatiu, hem fet escrit algun que altre nota reivindicativa o de solidaritat com:
El tema musical (secció unes notes+videoteca) tampoc no ha sigut un dels prioritaris del bloc però puntualment hem fet algun descobriment musical com els Redbanner de Molins de Rei o els Qui hi ha de St.Boi:
I finalment tot i que no hem fet gaires apunts en el món dels blocs del Baix Llobregat si que volem recordar un dels primes apunts d'aquest bloc recordant la trobada blocaire i feisbucaire de St.Boi. Trobada que aquest 2010 esperem que es repeteixi, si és possible amb més difussió i participació i també seria desitjable que en el món de la Xarxa i dels blocs del Baix es fes una trobada a nivell comarcal. Tot plegat va quedar resumit en ...
COM DIC SOTA LA CAPÇALERA DE BLOG, SI MÉS NO, DURANT UN TEMPS MÉS,ESPERO PODER SEGUIR MOSTRANT PETITS DESCOBRIMENTS D'UNA COMARCA.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada